Egy péntek délután ,mikor egy hatalmas bevásárló központban harcoltam a karácsonyi zenétől már idegbeteg emberekkel,akik minden pénzüket elakarják költeni,és ezzel mutatva,hogy igen ők tele tudják pakolni a kosaraikat,igaz negyedére se lesz szükségük,de azért vásároljunk,mert ez jó program. Én pedig valóban céltudatosan vásároltam,de azért a zöldséges pultnál észrevettem a citromok mellett a szép avokádókat. Mivel karácsonyra valami érdekeset és újat szerettem volna készíteni,és utoljára Bécsben ettem avokádót,így kicsit félve,hogy milyen az itthon kapható vettem 2! azaz kettő darabot.
Szombat reggel mikor felébredtem eszembe jutott,hogy "Á! tegnap vettem 2 db avokádót,és valamit sürgősen kellene kezdeni velük."- Így még pizsamában lementem a konyhába és neki álltam reggelit készíteni
Miután kettévágtam , a magokat pedig kiszedtem,kikanalaztam a héjából a húsát és csöpögtettem rá pár csepp citromlevet,mivel képes egy idő után bebarnulni,mint a banán. Már nagyon régóta szerettem volna egy olyan kézi darabolót,amibe csak beleteszem a hagymát,vagy bármit,és nem kézzel kell nekiállni aprítani,mert utána még olyan sokáig lehet érezni a hagyma szagát,mert ez nem illat :) és most sikerült beszerezni egyet. Ebbe beletettem és összedaraboltam- Hát nagyon tetszett :)
Miután ez kész,már csak be kell ízesíteni. Én tettem bele sót,borsot,na azt nem :) olivaolajat ,bazsalikomot. Illetve tettem még bele 3 gerezd fokhagymát,de soknak találtam már később,ezért gondolom,hogy 1-2 darab bőven elég.Ha pedig nem,akkor pedig a pirítósra is tehetünk később.
Jó,hát én nem mondtam,hogy valami borzasztóan bonyolult étel,viszont nagyon finom,és jól lehetett fényképezni. Viszont még most is annyira szeretnék egy komolyabb gépet,amivel sokkal de sokkal szebb képeket tudnék készíteni. De ez van,és aki profi,az kompakt géppel is tud csodásakat létrehozni.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése