2010. december 13., hétfő

Mézeskalács illatú kuglóf,és az ELSŐ utam egyenesen a Reptérig vezetett....

       Talán az eddigi legfontosabb bejegyzésem a Fakanál és Padlógáz történelmében.
 Ugyanis ma történt az,hogy az első utam rögtön a budapesti Ferihegy Reptérre vezetett. IGEN!!!!


     A Főnököm nagyon bízott bennem,mikor mondtam,hogy még alig vezettem összesen kb. 20 km-t,mióta megkaptam a jogosítványom,nem törődött vele,és nyugodtan beszállt mellém. Mivel a céges autó automata,így nem tartottam annyira a vezetéstől.
    És tényleg nagyon egyszerű vezetni. Csak 2 pedál van. Gáz és Fék.És így történt az,hogy sikeresen vettem az első mélyvizes akadályt. Hihetetlen. Még most is csak azon jár az eszem,hogy tényleg én vezettem fel és vissza?? és bármilyen hihetetlen,nem történt semmi útközben. Anyának nem mondtam el itthon,hogy ma én fogok vezetni,mivel tudtam,hogy nagyon féltene.És azért még okkal :)



    És akkor a mézeskalács illatú kuglófról annyit,hogy nagyon szeretek ilyen sütit sütni,mivel nagyon egyszerű és ahogy a képek is mutatják nagyon mutatós is. Igen,szeretnék egy fényképezőt venni,valami komolyabbat,amivel még szebb képeket lehetne készíteni,mivel ezek azért elég amatőr fotók tudom,de most ez van. :)




És akkor a Zutaten :




  • 25dkg liszt,amibe fél csomag sütőport belekevertem,fontos,hogy a liszttel legyen még elkavarva,mert ha közvetlen a folyadékba tesszük,akkor elveszti a sütőpor azt a tulajdonnságát,hogy a tésztánk felemelkedjen. 
  • 20dkg porcukor,ezzel nincs különösebb teendőnk.
  • 1dl tej, aztán
  • 1dl olaj, 
  • 4 közepes tojás,az egész kell belőle. 
  • 1csomag vaníliás cukor, 
  • és a mézeskalács fűszerkeverék,én a felét tettem bele és még egész szegfűszeget törtem hozzá.

    A lisztet a sütőporral összekevertem,és hozzáadtam a porcukrot. Ezekhez hozzáöntöttem az 1 dl tejet és az olajat,miután összekevertem a hozzávalókat ,felvertem habverővel a 4 tojást, és tovább kevertem a tésztát. Már szinte minden benne van kivéve a fűszerkeveréket és az extra szegfűszeget,amit természetesen nem kell hozzá tenni,de én tettem.

     Kivajazom a kuglófformát és  én liszt helyett zsemlemorzsával szórom be. Ezután beleöntöm kb. a felét a tésztának,és a maradékba pedig kakaót kevertem,hogy sötétebb legyen a masszám,és egyszerűen csak szép körbe elosztottam a világosabb rétegen és ezért lett ilyen márványos színű.Persze nem kell 2 színűt sütni,de így érdekesebb.
Nagyon fontos,hogy eleinte közepes fokozaton süssük kb. 20 percig. Mit jelent a közepes? nálam 140°-150 °-ot jelent,alsó-felső sütéssel. Később már fentebb tekerhetjük 170-180°-ra és addig sütjük ameddig tűpróbával nem ragad semmi rá.

Egy kis jótanács,én teszek a tetejére sütés közben egy darab alufóliát,mert képes hamarabb megsülni aztán pedig értelemszerűen megégni a teteje de úgy,hogy közben  még a közepe pedig folyik.

Hétvégén pedig valami karácsonyival fogok készülni,remélem,hogy finom lesz és még a képek is jók lesznek hozzá,mert úgy érzem lesz még sztori a héten :) Persze csakis padlógázzal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése