2010. szeptember 20., hétfő

Levelek Júliának,Verona-bazsalikomos paradicsomszósz

     Ma megnéztem a Levelek Júliának filmet.Nagyon jó. Nagyon nagyon jó. Verona,Olaszország és így lett egy kis  paradicsomszósz,mivel valami olasz kaját akartam én is főzni,de mivel még maradt vasárnapról csirke,Anya direkt úgy főzött,hogy ma ne kelljen,így nem akartam nagy dologba fogni,hogy aztán meg kidobjuk. Így aztán elkészült a paradicsomszósz,ami lett olyan finom,mint Victorio-é. Ez pedig olyan,hogy az üvegbe várja,amíg nem főzünk egy gyors tésztát és rá nem öntjük egy kis tonhallal keverve. Vagy épp a pizzára,nekem mindegy.


    
    Megsütöttem a paradicsomokat 180°-on kb. másfél órán keresztül,aztán pedig leturmixoltam a héja nélkül. Ami nagyon nagy munka volt,mert annyira forró volt,és megfogadtam,hogy soha nem fogok hozzá megint ilyen akciónak,és inkább megveszem a boltban,amire ráírják,hogy Italy és tudom,hogy Szerbiából hozzák. De aztán mikor végeztem vele,és összeturmixoltam kezdett visszajönni a kedvem.

    Innen már nincs sok dolgunk kicsit ráfőzünk még,persze ezt én mondom,mert minél tovább főzzük annál tovább tudjuk tárolni.




 Én tettem bele oregánót,és bazsalikomot persze saját nevelést,mert ha már a szósz Szerbiából jön, akkor legalább legyen a fűszerünk magyar. Só,bors,és olívaolaj. Ezeket jól összefőzzük,és ízlés kérdése,de én még cukrot is tettem bele,mert mikor Mamám tette el régebben a paradicsomlevet a töltött paprikához emlékszem Ő is cukrozta.




      Beletöltöttem az üvegekbe,lezártam,és fejreállítottam,és most pihennek a takaró alatt. Én úgy csinálom,mint mikor a sárgabaracklekvárt főztem Hugommal,ami szintén olyan,hogy nem főzünk soha többet itthon lekvárt,de mikor elfogy már várjuk a nyarat és a barackokat,mert mi nem pépesítjük a gyümölcsöt,hanem épphogy egy picit megnyomkodjuk,és így hatalmas darabok maradnak benne. Nagyon jó!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése