2 tojás
annyi liszt amennyit felvesz,ez kb.25 dkg így elsőre és utána pedig lehet még hozzá adni,ha szükséges.Ez két tojás volt csak egy dupla sárgával
só
A töltelék:
pedig darált pulykamell volt,kb fél kiló de maradt ki belőle nem kellett mindet felhasználni
só,bors,fűszerek( oregánó...,kinek mi)
tejszín
1 fej hagyma
Öntetnek pedig a télre szánt ,2 napja főzött paradicsomszószt vettem elő,csak most pirítottam előtte hagymát és úgy öntöttem rá.
Összegyúrtam a tésztának valót,pihent egy kicsit nem sokat,mert nem érek rá egész nap,kb. 15 percet,aztán kinyújtottam,és kis köröket (majd kipróbáltam a négyzeteket is) vágtam ki a tésztából és megtöltöttem őket a tejszínes darált húsos töltelékkel. Összehajtogattam félbe,aztán megint félbe és rögzítettem a 2 sarkát..Én vízzel ragasztottam össze,de lehet tojás sárgájával is. Tökéletes volt a víz is,és nem kell kidobni így a maradékot.
A töltelék pedig sokkal egyszerűbb,mint a tészta nyújtás,mert azzal volt egy kis gondom,mire sikerült kinyújtanom.Valamelyik nap láttam egy műsort Jamie Oliverrel,mikor pont tésztát gyúrt és nyújtott,és annyira könnyednek tűnt,hogy nekem miért ne menne alapon próbáltam ma ki én is. Mamám nem kezdő már ezen a téren, neki van tésztanyújtó berendezése,ahol csak egy kart kell tekerni és már kész is van az 1mm vastag tésztánk.
Töltelék pedig szintén nagyon egyszerű,megpirítjuk a hagymát ,majd hozzáadjuk a darált húst,só-bors.Mikor már nincs hús szine,hanem olyan fehéres,én akkor adom hozzá a többi fűszert,amihez kedvem van, majd egy kis tejszínt,nem kell sok,mert az a jó ha nem folyik szét,hanem szilárdabb marad,mert így könyebb vele dolgozni. A később megmaradt húshoz adhatunk több tejszínt és már kész is van a holnapi ebédnek egy kis része.
Így jutottam arra a következtetésre,hogy én nem Jamie vagyok,mert nekem nagyon nehéz volt ez az SK tészta. A végeredmény viszont annál finomabb,nyakon öntöttem szintén az SK paradicsomszósszal és már tálalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése