2010. szeptember 17., péntek

Rutin előtti csokis-mascarpones krém

    Ez a csokis krém félig egy Bécsben vásárolt szakácskönyvben talált recept és a felétől pedig szintén az én ezt " tegyünk még bele " recept után készült. Persze,mint a pesto,ez is nagyon egyszerű de annál finomabb.




 Így tehát a recept valahogy így néz ki,szintén ami biztos benne van:

  • egy tábla csoki,vagyis kicsit kevesebb,mert ettem belőle,így nem egy egész.Én ehhez egy milka tejcsokit használtam,mert más nem volt itthon,de szerintem már túl édes lett,így ma meg is csinálom étből is

  • 4 tojás sárgája,ebből nem ettem ez mind benne van

  • 4 ek.porcukor

  • 125 gramm mascarpone

  • és tettem még bele kávét,hogy ne legyen annyira édes

  • és fahéjat,mert én mindenbe teszek...
Ezek után összekeverjük a tojásokat a porcukorral,ki mivel mixerrel gyorsabb,aztán belereszelem a csokit,mivel a felét már megettük,így nem kell olyan sokáig reszelgetni,aztán a mascarponet és ha itt megállnánk az is elég lenne,de itt tettem bele még a kávét,én koffeinmentes instant kávét iszom,de ajánlott előtte egy pici vízzel feloldani,mert nem mindig olvad el teljesen,és akkor ami megmarad nagyon keserű tud lenni,és akkor még a fahéj.

Miután látjuk,hogy szépen össze van keverve minden,gőz fölé tesszük,és elkezdjük kicsit főzni.Nem kell annyira sokáig,mert egy idő után oda is éghet. Ezek után nincs más dolgunk,csak kitölteni kis poharakba,ajánlom a kicsiket,mert egy adag is bőven elég,mivel valóban édes és tele van csokival és cukorral....



Még melegen a legfinomabb,mert akkor még olyan könnyű de ha megmarad néhány darab másnapra a hűtőben az lesz az első dolgotok,ahogy felkeltek,hogy kinyissátok a hűtőajtót,és megegyétek a maradékot. Legalábbis én és a hugom így tettünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése